Στο θέμα της ανοσίας αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως: «σταδιακά θα εκτεθούμε όλοι στον ιό. Αυτό που αποφύγαμε είναι να αρρωστήσουμε όλοι μαζί και να δοκιμάσουμε τις αντοχές του συστήματος υγείας».

Όπως εκτίμησε, θα υπάρξει ανοσία τουλάχιστον για έναν χρόνο, όπως έχει συμβεί και με άλλους κορονοϊούς, αλλά αυτό μένει να διευκρινιστεί από τους ερευνητές μέσα στους επόμενους μήνες. «Δεν έχουμε σαφή επιστημονικά δεδομένα ότι όσοι έχουν περάσει τη νόσο έχουν ξανακολλήσει τον κορονοϊό» σημείωσε.

Υπάρχουν ορισμένοι λίγοι άνθρωποι που νόσησαν, ανέρρωσαν και εξακολουθούν να έχουν τον ιό στον οργανισμό τους, αλλά όχι απαραίτητα ενεργό, και «μάλλον δεν έχουν τη δυνατότητα να μολύνουν τους άλλους».

Ανέφερε τέλος, ότι με τον συνδυασμό των δυο τεστ, του μοριακού και του τεστ ανοσίας, θα μπορούμε την επόμενη μέρα να αναγνωρίζουμε γρήγορα ένα περιστατικό, να ιχνηλατούμε τις επαφές του και να αναγνωρίζουμε την επιδημία.

Κανένας νέος θάνατος, παραμένουν 121 οι νεκροί στην Ελλάδα

Συνολικά 121 είναι οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 22 Απριλίου ότι δεν είχαμε κανέναν νέο θάνατο.

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τα νέα κρούσματα είναι 7 και το σύνολό των περιπτώσεων του Covid-19 στη χώρα φτάνει πλέον τις 2.408.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 55