Εξέγερση σε πτέρυγες των φυλακών Ελαιώνα Θήβας, περιγράφει σε ανάρτησή του στο Facebook το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων, καταγράφοντας το θάνατο 35χρονης κρατούμενης, για την οποία συγκρατούμενες της κατήγγειλαν ότι, είχε όλα τα συμπτώματα του κορονοϊού.

Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι η εξέγερση ξεκίνησε από την Γ πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα και έχει εξαπλωθεί σε όλη την φυλακή, ενώ έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κρατούμενες αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Παρά τις υποσχέσεις, για αποσυμφόρηση των φυλακών,λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Όχι θανατοποινίτισες».

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Σήμερα το πρωί (09-04-2020) 42χρονη κρατούμενη του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε τοπικό Νοσοκομείο, όπου κατέληξε. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της, ο οποίος σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρού του Καταστήματος Κράτησης αποδίδεται σε παθολογικά αίτια».

 

TAGS