«Πού να βρω ένα φιλαράκι, να μου πει πώς μ’ αγαπά» ερμήνευε η Σοφία Βόσσου και συνεχώς γινόταν γνωστή. Άλλωστε, με αυτό το τραγούδι της μίλησε στην ψυχή πολλών ανθρώπων.

Η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτης, στιχουργός, καθηγήτρια μουσικής, ραδιοφωνική και τηλεοπτική παραγωγός γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1961 στην Πάτρα και από το 1972 ζει στην Αθήνα.

Σπούδασε μουσική, πιάνο και θεωρητικά. Άρχισε την καριέρα της το 1979 παίζοντας πιάνο αρχικά και στη συνέχεια τραγουδώντας σε διάφορες μπουάτ της Πλάκας. Την ίδια περίοδο εμφανιζόταν και σε διάφορες συναυλίες κυρίως στο πλευρό του Χρήστου Λεοντή, με τον οποίο έκανε και την πρώτη της δισκογραφία.

Ευρύτερα γνωστή έγινε το 1984, όταν κέρδισε την πρώτη θέση στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ερμηνεύοντας τη «Χαμένη ισορροπία».

Την επόμενη χρονιά γνώρισε τον Ανδρέα Μικρούτσικο, με τον οποίο πραγματοποίησε σημαντικό κομμάτι της δισκογραφίας της. Μαζί άλλωστε συμμετείχαν το 1991 στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον με το τραγούδι «Άνοιξη».
Τα τελευταία χρόνια απέχει από τη δισκογραφία ενώ έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις σαν παρουσιάστρια σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. Όμως, το 2010 δισκογραφικά επέλεξε να κάνει ένα καλοκαιρινό τραγούδι σε συνεργασία με το συγκρότημα «Μπλαζέ» με τίτλο «Εσύ».

Η Σοφία Βόσσου, όπως αναφέρει, μετά από μία σύντομη περίοδο αποχής, επιστρέφει και ετοιμάζει ένα πρόγραμμα με αυτοσχεδιασμούς και μοναδικές ερμηνείες της για τους Θεσσαλονικείς.

Η γνωστή τραγουδίστρια θα ερμηνεύει διάφορα είδη μουσικής από τις ποπ και ροκ επιτυχίες της μέχρι και λαϊκό ρεπερτόριο. Όπως λέει μάλιστα στο newsbeast.gr θα πει γνωστές της επιτυχίες όπως τη «Χαμένη Ισορροπία» και το «Φιλαράκι» ως διάφορα αγαπημένα κομμάτια δημιουργών με τους οποίους έχει συνεργαστεί. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με όλες τις τάσεις του ελληνικού τραγουδιού», αναφέρει τονίζοντας ότι αρχίζει τις εμφανίσεις της την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, στη «Βεντέτα» στη συμπρωτεύουσα. Άλλωστε, η τραγουδίστρια ξέρει πώς να παίζει μουσικά με τον κόσμο και να τους μεταφέρει με την ερμηνεία της στις παλιές καλές εποχές του τραγουδιού.

Η Σοφία Βόσσου πιστεύει στο ταλέντο των νέων ανθρώπων και είναι από εκείνους που δίνουν ευκαιρίες όταν υπάρχει το ταλέντο. Αναγνωρίζει τις δυσκολίες του επαγγέλματός της, όμως, ξέρει ότι υπάρχουν σε όλους τους κλάδους προβλήματα. Γι’ αυτό θεωρεί ότι όσοι έχουν ταλέντο, να το κυνηγήσουν, αρκεί να έχουν αποκτήσει και άλλα εφόδια. Θέλει να πιστεύει πάντως πως με τον καιρό τα εμπόδια θα ξεπεραστούν…

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».