Για τον κορονοϊό, αλλά και τη συμπεριφορά των νέων μίλησε ο Καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών του ΜΙΤ στη Βοστώνη, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, η εξάπλωση του ιού είναι εκθετική, το οποίο σημαίνει ότι εκεί που δεν το περιμένεις αρχίζουν να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

«Κάθε 8 με 10 μέρες, τα κρούσματα δεκαπλασιάζονται, αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και πρόσθεσε πως στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθούν δραματικά και αγγίζοντας τους αριθμούς της Ιταλίας.

«Αν είσαι νέος και ωραίος πρέπει κι εσύ να μείνεις σπίτι σου», είναι το μότο του κ. Δασκαλάκη, αλλά και η έκκληση προς τους νέους, οι οποίοι αψηφούν τον κίνδυνο και παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας.

«Η συμπεριφορά όλων μας πρέπει να είναι υπεύθυνη και είναι κρίσιμη η συμπεριφορά των νέων. Είναι μεγάλο το ποσοστό των φορέων που είναι κάτω από 30 ετών και αυτοί συνεισφέρουν στην εξάπλωση του ιού», εξήγησε.

«Αν μείνουμε όλοι σπίτια μας, θα δούμε ότι την επόμενη βδομάδα τα κρούσματα παραδόξως θα είναι ολοένα και περισσότερα. Τα συνολικά θα φτάσουν γύρω στις 3.000. Ωστόσο, επειδή τα μέτρα θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού από σήμερα και για την επόμενη εβδομάδα, θα δούμε ότι στην όγδοη μέρα τα κρούσματα θα είναι λιγότερα από της προηγούμενης και σιγά σιγά θα μειώνονται ολοένα και περισσότερο», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.