Τεράστια μάχη με τις φλόγες και τον χρόνο έδωσε όλος ο κρατικός μηχανισμός αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών που κινδύνευσαν από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Υμηττό.

Τα πλάνα που μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων είναι συγκλονιστικά καθώς δείχνουν την Αστυνομία και συγκεκριμένα τα μέλη της ΔΙ.ΑΣ. να πηγαίνουν πόρτα πόρτα ενημερώνοντας τους πολίτες ότι πρέπει να φύγουν άμεσα από τις εστίες τους καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03:18 και ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Οι πολίτες μέσα στον πανικό τους ρωτούσαν για το πού θα πάνε με τους αστυνομικούς να τους δίνουν οδηγίες.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha φαίνονται ανάμεσα στις φλόγες έχουν καταγραφεί και εκρήξεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Ωστόσο ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε μιλώντας στο δελτίο πως οι εκρήξεις αυτές έγιναν μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι αποτέλεσμα εμπρησμού και πως οι συγκεκριμένες προήλθαν από φιάλες που υπήρχαν στο σπίτι κατοίκου και πως προβλεπόταν από το επάγγελμα του να τις κατέχει.