«Όμηρος» των τεράστιων ελλείψεων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό φαίνεται να είναι η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι αποθήκες είναι… άδειες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί των πιο μάχιμων ομάδων ΔΙΑΣ και Ζ να αναγκάζονται να ανταλλάσσουν μεταξύ τους αλεξίσφαιρα γιλέκα καθώς πολλών αστυνομικών έχουν λήξει.

Η παραπάνω καταγγελία έγινε από την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ζητήθηκε από τους αστυνομικούς των ομάδων ΔΙΑΣ και Ζ να αναμένουν αυτοί που αναλαμβάνουν υπηρεσία αυτούς που τελειώνουν και να αλλάζουν τα αλεξίσφαιρα.

Αναρωτιούνται μάλιστα πως μπορεί κάποιος αξιωματικός να έδωσε μια τέτοια εντολή αγνοώντας πλήρως τους βασικούς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, καθώς όπως λένε:

«Το αλεξίσφαιρο το οποίο φοράει ο δικυκλιστής επί έξι ώρες και με τις υψηλές πλέον θερμοκρασίες γίνεται μούσκεμα πως θα το φορέσει ο επόμενος; Το αλεξίσφαιρο είναι για να σώζει τις ζωές μας και θα πρέπει να προσαρμόζεται σωστά επάνω μας. Αν δεν υπάρχει στο νούμερο κάποιου αστυνομικού απλά θα το φοράει σαν τσουβάλι για να είστε με “το μυαλό σας καλυμμένοι”;».

Μέχρι να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, προτείνουν να βρεθούν αλεξίσφαιρα μέσω ανακατανομής από άλλες διευθύνσεις, αφού στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για τους δικυκλιστές της Άμεσης Δράσης μία από τις υπηρεσίες αιχμής της ΕΛ.ΑΣ. και ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είναι άκρως απαραίτητος, ενώ όπως λένε χαρακτηριστικά:

«Το οτιδήποτε πλέον συμβαίνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση όσον αφορά εντολές που δέχονται οι Αστυνομικοί για να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής. Να ψάξετε τρόπο να πιέσετε και να βρείτε αλεξίσφαιρα. Αυτή είναι η δουλειά σας και όχι να δίνετε τέτοιες εντολές».

Το Newsbeast.gr είχε αναδείξει πρόσφατα σε εκτενές ρεπορτάζ τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό που αντιμετωπίζουν οι δικυκλιστές αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.