Δεύτερη μέρα συνεχόμενης έντασης στα Διαβατά και κοντά στο κέντρο φιλοξενίας της περιοχής με εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν συγκεντρωθεί και να έχουν κατασκηνώσει εκεί με στόχο να προχωρήσουν προς τα σύνορα.

Η περιοχή θυμίζει καζάνι που βράζει καθώς οι συγκεντρωμένοι θέλουν να φτάσουν στην Ειδομένη. Έχοντας ανάψει φωτιές, άνδρες και γυναίκες επιχείρησαν να κινηθούν προς τη Συμμαχική Οδό, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις του έφραξαν το δρόμο.

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής ορισμένοι έφυγαν από τις σκηνές τους και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που βρίσκονταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, για να τους κόψουν το δρόμο. Για περίπου 20 λεπτά, οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασπάσουν τον κλοιό χωρίς αποτέλεσμα με τους αστυνομικούς να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών.

Σε βίντεο που μετέδωσε σήμερα στην εκπομπή της η Τατιάνα Στεφανίδου φαίνεται ένα στιγμιότυπο που κάνει αίσθηση. Τη στιγμή της έντασης μεταξύ μεταναστών, προσφύγων και ΜΑΤ, δύο άτομα κρατούν ένα μικρό κοριτσάκι με τα χέρια τους ψηλά και αφού το χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα, το κατευθύνουν προς τους άνδρες των ΜΑΤ. Σε λίγα δευτερόλεπτα αποτραβιούνται πίσω με το κοριτσάκι να φαίνεται φοβισμένο και να φωνάζει.