Εκδήλωση με τίτλο «Άναψε ένα κερί για ανθρώπους που κινδυνεύουν», διοργάνωσε χθες το απόγευμα η Διεθνής Αμνηστία, σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να γράψουν ένα γράμμα συμπαράστασης για ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο και να φτιάξουν ένα φαναράκι, για να φωτίσουν συμβολικά τις δύσκολες στιγμές αυτών των ανθρώπων.

«Θέλουμε να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες μέσω αυτής της κίνησης. Να υπογράψουν γράμματα και να στείλουν επιστολές προς τις αρμόδιες αρχές για τους ανθρώπους που έχουν καταστρατηγηθεί τα δικαιώματα τους» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η Μάρω Σαββοπούλου, υπεύθυνη Τύπου και προβολής της Διεθνούς Αμνηστίας Ελλάδος.

Με την συμβολική αυτή εκδήλωση κορυφώθηκε ο Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων 2012, μια από τις παλαιότερες ακτιβιστικές δράσεις της Διεθνούς Αμνηστίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σκοπός του Μαραθώνιου Γραμμάτων, στον οποίο συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι από 80 χώρες του κόσμου, είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων γραμμάτων συμπαράστασης σε ανθρώπους που κινδυνεύουν.

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας συμμετείχε στον φετινό Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με στόχο να συγκεντρώσει 7.000 γράμματα και υπογραφές, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 5.500.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου.