Η εποχή που ζούμε με τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που πλήττουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού, δεν αφήνουν συχνά το περιθώριο να επιδειχθεί αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο και φροντίδα για το κοινό συμφέρον.

Κόντρα στα σημεία των καιρών, ωστόσο κάποιοι συνάνθρωποί μας αποφάσισαν κάποια στιγμή στη ζωή τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά και να επιτελέσουν ένα πολύ σημαντικό έργο.

Δεν είναι ήρωες ή υπεράνθρωποι, αλλά καθημερινοί άνθρωποι που προσφέροντας βοήθεια, ξεπερνώντας εμπόδια και αλλάζοντας νοοτροπίες συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Υπερβαίνοντας τα καθιερωμένα, κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή συνανθρώπων μας με το έργο τους.

Αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους η ERGO Ασφαλιστική, η Νο.1 εταιρία στις Γενικές Ασφαλίσεις στην Ελλάδα αναδεικνύει, τιμά και επιβραβεύει το έργο τους μέσα από την καινούρια της εκπομπή.

Βασικός άξονας της φιλοσοφίας της εταιρίας, είναι η πεποίθηση ότι το έργο κάθε ανθρώπου έχει αξία και η δέσμευσή της είναι να διατηρήσει το έργο τους σταθερό.

Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, η ERGO θέλει να διαδώσει το έργο ανθρώπων, που με μικρές ή μεγαλύτερες υπερβάσεις, δίνουν ένα ξεχωριστό μήνυμα προσφοράς και αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία.

Ένα Έργο, μία ιστορία

Η καινούρια εκπομπή με τίτλο «Ένα Έργο, μία ιστορία» που δημιούργησε η ERGO Ασφαλιστική προβάλλεται στο ΣΚΑΪ, κάθε Σάββατο αμέσως μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων και στο History Channel της Cosmote TV κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στις 22:10.

Πρόκειται για μία σειρά 12 αυτοτελών πεντάλεπτων ντοκιμαντέρ, καθένα με τον δικό του μοναδικό πρωταγωνιστή.

Οι 12 διαφορετικοί παρουσιαστές αποτελούν δημοφιλείς προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους. Κάθε παρουσιαστής γνώρισε, αγάπησε και επέλεξε ο ίδιος να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη ιστορία.

Οι ιστορίες

Ένας αστικός καλλιεργητής που θέλει να δει τις ταράτσες των μεγαλουπόλεων να μετατρέπονται σε αγροκτήματα. Ένας κούριερ που μετέτρεψε τη θλίψη του για τις εικόνες εξαθλίωσης στο δρόμο, σε έμπνευση για μία από τις πιο αξιόπιστες ομάδες αλληλεγγύης στην Κρήτη.

Ένας δημιουργικός «παππούς» που μαθαίνει τα παιδιά της Εύβοιας να κάνουν τέχνη με άχρηστα αντικείμενα και ένας μικρός καραγκιοζοπαίχτης στη Θεσσαλονίκη, που φτιάχνει ο ίδιος τις φιγούρες του και δίνει δωρεάν παραστάσεις για παιδιά και ηλικιωμένους.

Οι παραπάνω είναι ορισμένες από τις ιστορίες που παρουσιάζονται στην εκπομπή και τα πρόσωπα που θα γνωρίσουμε έχουν πολλά κοινά στοιχεία, όπως νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο και τον πλανήτη, αντισυμβατικότητα, αισιοδοξία, εργατικότητα, φαντασία, καινοτομία.

Αλλά οι ιστορίες τους είναι μοναδικές και το έργο τους αγγίζει με διαφορετικό τρόπο μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες…

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς παρουσιάστηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και το δεύτερο το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο ΣΚΑΪ. Τα επεισόδια θα μείνουν διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του skai.gr και στο ergohellas.gr.