Κατηγορηματικά αντίθετοι στο μέτρο της εφεδρείας δήλωσαν εκ νέου σήμερα οι εφοριακοί και, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους, «επειδή η σχετική προπαγάνδα των ημερών, προσπαθεί να «ξανασερβίρει» το βάρβαρο αυτό μέτρο», δηλώνουμε ότι «όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχθούμε την εφεδρεία έστω και για έναν εφοριακό, δεν έχουν καταλάβει την οργή και την αγανάκτηση που θα εκφρασθεί με τους αγώνες της επόμενης περιόδου».

Σύμφωνα με την ανοικτή επιστολή, που είχε αποστείλει η ΠΟΕ ΔΟΥ προς τα μέλη της Βουλής, «στις εφορίες σήμερα υπηρετούν 9.826 εφοριακοί, ενώ οι οργανικές θέσεις που προβλέπονταν (πριν τους νόμους των μνημονίων) ήταν 15.372. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, επίσης, το ΣΔΟΕ, στο οποίο υπηρετούν (πανελλαδικά και με εικοσιτετράωρη λειτουργία) μόνον 1.011 εφοριακοί, ενώ οι οργανικές θέσεις ήταν 1.500». Η ΠΟΕ ΔΟΥ επισημαίνει ότι, εκ του λόγου αυτού, «στις εφορίες δεν περισσεύει ούτε ένας υπάλληλος για απολύσεις, εφεδρείες, κ.λπ. Αντίθετα, είναι απαραίτητες επειγόντως προσλήψεις, γιατί από τον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ήδη 83 εφοριακοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό, λόγω των πολύ χαμηλών μισθών, των 680 ευρώ μηνιαία».

Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, «μιλάμε για νέου τύπου εφεδρεία», σε σύγκριση με το μέτρο που είχε εφαρμοστεί πρόσφατα. Σύμφωνα, εξάλλου, με τις τελευταίες πληροφορίες, εξετάζεται όσοι βρεθούν σε καθεστώς εφεδρείας να λαμβάνουν το 60% των βασικών αποδοχών τους.