Αρνητική ήταν η απάντηση της Τουρκίας στην ελληνική πρόταση να φιλοξενηθούν προσωρινά οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στο ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης.

Οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είχαν καταθέσει ένσταση για την προφυλάκιση δύο στρατιωτικών με την κατηγορία εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.

Η Ελληνίδα πρόξενος είχε προτείνει να συνεχιστεί η κράτησή τους στον ελληνικό προξενείο, κι αυτό διότι οι στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν στις φυλακές γιατί δεν είχαν εστία διαμονής στο τουρκικό έδαφος. Θα συνεχίσουν έτσι να είναι προφυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, μέχρι να γίνει η δίκη τους, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία, σύμφωνα με τα όσα είπε καλά πληροφορημένη πηγή στο newsbeast.gr.

Πάντως σήμερα ο εισαγγελέας παρείχε στις οικογένειες άδεια να επισκεφθούν τους δύο αξιωματικούς, που είναι προφυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανουπόλεως.

Εντωμεταξύ αναβλήθηκε σήμερα η εκδίκαση της έφεσης που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ως προς την προφυλάκιση.