Την άμεση πραγματοποίηση περιβαλλοντικής επιθεώρησης στον Πηνειό ζήτησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Μαγνησίας, Κώστας Καρτάλης, σε επικοινωνία του με την Ειδική Γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Καραβασίλη.

Παράλληλα ζήτησε την εκτίμηση των επιθεωρητών περιβάλλοντος σε ό,τι αφορά στην ανταπόκριση των δημόσιων αρχών για την αντιμετώπιση της ρύπανσης αλλά και τον εντοπισμό των υπευθύνων. Αφορμή αποτέλεσε το νεότερο περιστατικό ρύπανσης που εμφανίσθηκε στον Πηνειό (ελαιώδης παχύρευστη ουσία η οποία είχε έντονη οσμή και έμοιαζε στην όψη και στην υφή με πετρελαϊκό προϊόν).

Παράλληλα ο Κ. Καρτάλης σε επιστολή του προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη σημειώνει την ανάγκη για ένα ειδικό πρόγραμμα προστασίας του Πηνειού που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πραγματοποίηση περιοδικών περιβαλλοντικών ελέγχων στις βιομηχανίες, βιοτεχνίες και κτηνοτροφικές μονάδες που ενεργοποιούνται κοντά στις όχθες του Πηνειού αλλά και στη στήριξη των μονάδων που λειτουργούν σε ότι αφορά στις τεχνολογίες προστασίας του περιβάλλοντος.

Τέλος ο Κ. Καρτάλης σημειώνει ότι «το πρόσφατο περιστατικό ρύπανσης ούτε τυχαίο είναι, ούτε μεμονωμένο. Αν δεν ληφθούν άμεσα και μόνιμα μέτρα, δεν θα είναι και το τελευταίο