Πληθαίνουν διαρκώς οι ομάδες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων εκφράζεται η στήριξη του κόσμου στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου.

Στο Facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα με τίτλο «Συμπαραστεκόμαστε όλοι στην άδικη προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ» και δεκάδες χρήστες δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον Εφραίμ. Στο σχόλιο του ο διαχειριστής της σελίδας γράφει σήμερα «είναι δύσκολο όταν τη μέρα που Γεννιέται Αυτός που αγαπάς περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο, εσύ να χλευάζεσαι και να αδικείσαι! Όλα αυτά όμως είναι υποφερτά όταν γίνονται για Αυτόν που γεννήθηκε φτωχότερος των φτωχών! Ευχόμαστε ο Θεός να χαρίσει στο Γέροντα υπομονή και δύναμη ώστε να αντέξει τη δοκιμασία που περνά!».

Παράλληλα δημιουργήθηκε και το σάιτ «www.freegerontaefraim.com» για την στήριξη του Εφραίμ και την συλλογή υπογραφών σε ένα κείμενο επιστολής καταδίκης της απόφασης προφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου με αποδέκτες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μέχρι στιγμής οι διαχειριστές αναφέρουν ότι έχουν υπογράψει σχεδόν 5.000 άτομα.

Ταυτόχρονα, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα Μιχαήλ Γιάκουσεφ στο Facebook δημιουργήθηκε ομάδα υποστήριξης του Εφραίμ, όπου καλούνται να υπογράψουν και να αφήσουν τα σχόλιά τους Ρώσοι πολίτες.