Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι εγκρίθηκε η διάθεση των πόρων ύψους 905 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, ενώ μεγάλο μέρος των πόρων αυτών αφορούν σε επιδοτήσεις νέων αγροτών.

Αναλυτικότερα, από τα 905 εκατ., τα 750 θα διατεθούν για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας και την ανταγωνιστικότητα. Τα ποσοστά ενίσχυσης ξεκινούν από 40% της επιλέξιμης δαπάνης και μπορεί να φθάσουν το 75% για τους αγρότες των μικρών νησιών του Αιγαίου.

Οι επιλέξιμες επενδύσεις είναι για την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία των εδαφικών πόρων, την διαχείριση των νερών, τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την μετεγκατάσταση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Τα 155 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την εξόφληση των 8.500 νέων αγροτών οι οποίοι επιδοτούνται για την πρώτη εγκατάσταση (πριμ ενίσχυσης).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.