Πάμε… Αυστραλία;

Κατατέθηκαν 12.000 αιτήσεις για τις ενημερωτικές ημερίδες στην Αθήνα!


ΕΛΛΑΔΑ
11:41
28/09/2011
Πάμε... Αυστραλία;
4
loading

Περίπου 12.000 Έλληνες έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος στις ενημερωτικές ημερίδες που οργανώνει το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας στην Αθήνα, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, προκειμένου να προσελκύσει εξειδικευμένους εργαζόμενους στη χώρα.

Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο, εκτιμάται πως πολλοί εξ αυτών δεν θα πάρουν πρόσκληση για τις ημερίδες, επειδή δεν πληρούν τις προδιαγραφές.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των Ελλήνων είναι εντυπωσιακή αν ληφθεί υπόψη ότι πέρσι μόνο 42 αιτήσεις είχαν υποβληθεί από την Ελλάδα και μόνο 14 απ' αυτές έγιναν δεκτές στη συγκεκριμένη κατηγορία (εξειδικευμένων) μετανάστευσης. Η Αυστραλία είχε δεχθεί συνολικά, την περασμένη χρονιά, 130.843 αιτήσεις ενδιαφερόντων από όλο τον κόσμο.

Τώρα το υπουργείο Μετανάστευσης βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων για τις ημερίδες της Αθήνας και θα αποστείλει προσκλήσεις στους ενδιαφερόμενους των οποίων οι ειδικότητες και τα προσόντα ανταποκρίνονται στα κριτήρια της επαγγελματικής μετανάστευσης. Η υποβολή αιτήσεων θα κλείσει όταν ο αριθμός των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους με τις κατάλληλες ειδικότητες και προσόντα φτάσει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στη διημερίδα δεν εγγυάται την επακόλουθη έγκριση βίζας. Παρομοίως, αν κάποιος ενδιαφερόμενος δεν λάβει πρόσκληση συμμετοχής, δεν συνεπάγεται ότι δεν διαθέτει την κατάλληλη ειδικότητα και τα προσόντα για να υποβάλει αίτηση μετανάστευσης. Οι δυνατότητες μετανάστευσης είναι οι ίδιες τόσο για όσους θα συμμετάσχουν στη διημερίδα, όσο και για τους μελλοντικούς υποψήφιους μετανάστες από την Ελλάδα, καθώς και από άλλες χώρες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar xaroula

  Φτηνα εργατικα χερια.

  1. avatar Sarrmelion

   Στα αναπτυγμένα κράτη δεν ζητάν φτηνά εργατικά χέρια αλλά ειδικότητες που έχουν έλλειψη. Μην συγκρίνεις αυτά τα κράτη με το δικό μας!

   1. avatar xaroula

    Sarmelion : Μια τοση μεγάλη χώρα οπως η Αυστραλία εχεί ελλείψη στις ειδικότητες? και ζητάνε πρωσοπικο απο αλλές χώρες? Τα αναπτυγμέν κράτη δεν εχούν ανεργία?

 2. avatar gregouar

  Αιτήσεις πως στέλνουμε????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει