Την κάθετη διαφωνία του με την απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, δηλώνει στο thebest o πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί της Πάτρας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Σκέντζος.

Ο πρόεδρος τονίζει πως πρόκειται για «ήττα του αγώνα» και πως «οι ταξιτζήδες όλης της χώρας γύρισαν στις πιάτσες με σκυμμένο το κεφάλι».

Ο κ. Σκέντζος, ο οποίος καταψήφισε την πρόταση του προέδρου της Ομοσπονδίας, τόνισε ότι δεν υπήρχε λόγος αναστολής των κινητοποιήσεων «από τη στιγμή που δεν πήραμε τίποτα από την κυβέρνηση. Οι Περιφερειάρχες μάς έδωσαν υποσχέσεις, ότι δεν θα εκδώσουν νέες άδειες, αλλά αυτοί δεν νομοθετούν. Η κυβέρνηση νομοθετεί και από αυτή δεν έχουμε λάβει καμία δέσμευση».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί της Πάτρας, θεωρεί ότι με την απόφαση της Ομοσπονδίας «προδώσαμε όλους εκείνους τους βουλευτές που μας στήριξαν και οι οποίοι πήγαν κόντρα στις κομματικές τους ηγεσίες».

Ο κ. Σκέντζος, επιρρίπτει ευθύνες για την αλλαγή στάσης του κλάδου στους συναδέλφους του συνδικαλιστές, οι οποίοι όπως σημειώνει «πήγαν κόντρα στη βούληση της βάσης, όλη η επαρχία ήθελε τη συνέχιση του αγώνα, αλλά οι εκπρόσωποί τους στην Ομοσπονδία ψήφισαν κόντρα στις εντολές που είχαν λάβει από τη βάση».

«Ήταν λάθος οι ενέργειες της. Αν ήταν να προχωρήσουμε σε αναστολή των κινητοποιήσεων, δεν έπρεπε να είχαμε καν ξεκινήσει» τόνισε όσον αφορά την ηγεσία της Ομοσπονδίας.