Η Αλέξια τη δεκαετία του ’90 έσπασε κάθε ρεκόρ επιτυχιών. Θεωρήθηκε η πρώτη βασίλισσα της pop και έγινε η μούσα πολλών σημαντικών συνθετών της Ελλάδας. Κι εκτός από καλή τραγουδίστρια, είναι και συνθέτρια και έχει πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό της.

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου αλλά δεν είχε ανώδυνα παιδικά χρόνια καθώς η τουρκική εισβολή το 1974 ανάγκασε την οικογένειά της να μεταναστεύσει. Η Αλέξια χάρη στη δεμένη οικογένειά της έμαθε να επιβιώνει και να κάνει όνειρα για το μέλλον.

Έτσι, η τραγουδίστρια εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γιουροβίζιον το 1981 ως μέλος του συγκροτήματος island εκπροσωπώντας την Κύπρο και κέρδισε την 6η θέση με το τραγούδι «Μόνικα».

Την τετραετία 1981 – 1985 σπούδασε στο κολλέγιο Μπέρκλι της Βοστόνης και στο τελευταίο έτος σπουδών της προτάθηκε από το πανεπιστήμιο και συμμετείχε σε δύο συναυλίες του Τσικ Κορία και της Γκέιλ Μοράν. Το 1984 όμως επελέγη από την CBS και συμμετείχε στο δίσκο «I am Siam» ερμηνεύοντας το ομώνυμο τραγούδι, το οποίο έπαιξε για εννέα μήνες στους περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Νέας Υόρκης και της Βοστόνης ενώ το άλμπουμ βρέθηκε στο τοπ 100 του αμερικανικού Billboard.

Ένα χρόνο μετά από τη συμμετοχή της στο δίσκο και αφού είχε αποφοιτήσει, άρχισε να διδάσκει σολφέζ, μουσικολογία και ακουστική ανάλυση στο Boston Community Center. Λίγο καιρό αργότερα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και συμμετείχε σε διάφορα μουσικά γκρουπ κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις και ερμηνεύοντας τζαζ αλλά και ποπ κομμάτια.

Άρχισε την καριέρα της στην Ελλάδα το 1987 όταν συμμετείχε στη Γιουροβίζιον εκπροσωπώντας την Κύπρο με το τραγούδι «Άσπρο Μαύρο» και κερδίζοντας την 6η θέση. Οι πωλήσεις του τραγουδιού ξεπέρασαν τις 250.000 στις σκανδιναβικές χώρες με αποτέλεσμα η Αλέξια να έρθει στη χώρα μας και να φτιάξει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο το όνομά της.

Το άλμπουμ κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων για πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη καθώς ξεπέρασε τα 300.000 αντίτυπα με αποτέλεσμα τα τραγούδια της «Τα κορίτσια ξενυχτάνε», «Το ξέρω, το ξέρω» κ. ά. να γίνουν τεράστιες επιτυχίες. Εκείνη τη χρονιά ξεκίνησαν οι εμφανίσεις της με τον Πασχάλη στο «lady M» και συνεχίστηκαν στο «On the rocks». Κι από τις εμφανίσεις τους στο δεύτερο μαγαζί ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε ένα τριπλό άλμπουμ με τίτλο «Party on the rocks».

Οι επιτυχίες για την τραγουδίστρια έρχονταν συνεχώς και το 1991 έχοντας ήδη κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, πήρε το πρώτο βραβείο για την Ελλάδα στο φεστιβάλ Eurosong που έγινε στην Κέρκυρα με το τραγούδι «Έλα να δεις».

Το 1992 πρωταγωνίστησε σε διαφημιστικό κλιπ για γνωστό αναψυκτικό με προδιαγραφές εξωτερικού. Η Αλέξια πειραματιζόταν πάντα στη δουλειά της. Έτσι, έπαιξε σε μιούζικαλ, αποτέλεσε τη μούσα του Μίκη Θεοδωράκη και συμμετείχε σε συναυλίες του σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ το 1998 προβλήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN εκπομπή αφιερωμένη στη χώρα μας, στην οποία εμφανίζεται η τραγουδίστρια ως μια σημαντική τζαζ φωνή.

Τεράστια εμπορική επιτυχία θεωρείται επίσης και η ταινία «Safe sex» το 2000 καθώς και το soundtrack στο οποίο συμμετείχε με το τραγούδι «put the blame on mame» ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε σε μια συναυλία προς τιμήν του Μίμη Πλέσσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το τραγούδι «Ποια νύχτα σε έκλεψε».

Σήμερα, η Αλέξια ζει μόνιμα στο Λος Άντζελες και πρόσφατα κυκλοφόρησε το τριπλό cd «Re -be». Κι όπως αναφέρει στο newsbeast.gr, πρόκειται για ένα άλμπουμ, μία ανοιχτή επικοινωνία με τον εαυτό της. «Πρόκειται για μία δουλειά με την οποία ξεκαθαρίζω τι θέλω να κάνω. Πως θέλω να ζω. Με αυτό το άλμπουμ προτείνω στον κόσμο να πραγματοποιεί άμεσα κάθε βαθιά του επιθυμία» λέει χαρακτηριστικά.

Η Αλέξια, ως δημιουργός και εκτελέστρια, ως παραγωγός και απόλυτη κυρίαρχος της δουλειάς της, χάραξε βήματα προς νέες κατευθύνσεις. Και πηγές έμπνευσής της είναι, όπως συνεχίζει, τα βιώματά της. Οι δύσκολες και άσχημες στιγμές που πέρασε όταν αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν. Οι ευχάριστες στιγμές που ακολούθησαν. Με λίγα λόγια, σύμφωνα με την Αλέξια, πηγή δημιουργίας της είναι τα καθημερινά βιώματά της.

Ο νέος της δίσκος ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο, τη Βουλγαρία, τη Μπρατισλάβα, το Μανχάταν, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και η παραγωγή του ξεκίνησε από το 2000.

Η τραγουδίστρια στον περισσότερο από ένα χρόνο που ζει στην Αμερική σκέφτεται ακόμη και τα μαθήματα υποκριτικής, αλλά, όπως σημειώνει στο newsbeast.gr, ο δίσκος δεν της άφησε τα περιθώρια χρόνου να ασχοληθεί με την ηθοποιία αφού όταν θέλει να κάνει κάτι, θέλει να το κάνει πάντα σωστά.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Αλέξια, παρά τα όποια προβλήματα υπήρξαν στη ζωή της, είναι απόλυτα ευτυχισμένη. Και ζει στο Λος Άντζελες ενώ σκέφτεται με χαρά την οικογένειά της στην Κύπρο, τους γονείς της, την αδερφή της, και την κόρη της. Τους οποίους, όποτε βρίσκει το χρόνο, επισκέπτεται. Όπως άλλωστε έκανε και την περασμένη βδομάδα που πήγε στην Κύπρο για την προώθηση της νέας της δουλειάς.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».