Σε επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων με στόχο την μείωση των διοδίων σε δρόμους που βρίσκονται υπό κατασκευή, όπως ο δρόμος Κορίνθου – Πατρών προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Ρέππας, σε δήλωσή του τόνισε ότι και ο ίδιος προσχωρεί στην άποψη ότι ο πολίτης δεν μπορεί να καλείται να πληρώσει για δρόμους, οι οποίοι δεν έχουν κατασκευαστεί ωστόσο, είπε, δεν είναι λογικό να μην καταβάλλονται διόδια σε δρόμους στους οποίους μεγάλα τμήματα ή ακόμη και το σύνολό τους έχουν ολοκληρωθεί.

Πάντως σημείωσε ότι η όποια επαναδιαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει με συνετό τρόπο καθώς πρόκειται για λεπτό θέμα που δεν αφορά μόνο το κράτος αλλά και τους αντισυμβαλλόμενους.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφερόμενος σε όσους δεν πληρώνουν διόδια και εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες έκανε λόγο για αντικοινωνική συμπεριφορά και προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αντιμετωπιστεί το θέμα που δημιουργούν όσοι εμφορούνται από την νοοτροπία του τζαμπατζή οι οποίοι όπως σημείωσε επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο για υπηρεσίες που οι ίδιοι χρησιμοποιούν.