Το πρωί της Παρασκευής (03/10) ένας ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Εύβοια, με επίκεντρο την περιοχή Προκόπι. Μάλιστα, ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σύμφωνα με το evima.gr, έως τώρα έχει γίνει η καταγραφή των πρώτων προβλημάτων από την ισχυρή σεισμική δόνηση στην περιοχή. Όπως ανέφερε στο μέσο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπάνος, έχουν γίνει κάποιες κατολισθήσεις σε δρόμους της Βόρειας Εύβοιας.

«Μέχρι στιγμής, και το τονίζω μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Υπήρξε πτώση βράχων στον δρόμο προς Βλαχιά. Αυτή τη στιγμή οι μηχανικοί της Περιφέρειας κάνουν καταγραφή για να δουν αν υπάρχουν ζημιές», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ο σεισμός, σύμφωνα με τους κατοίκους της Εύβοιας, ήταν ισχυρός αλλά είχε και διάρκεια και αυτό τον έκανε ακόμα πιο τρομακτικό. «Δεν μας έχουν δηλωθεί ζημιές αλλά ήταν τόσο μεγάλος ο σεισμός, ήταν πάνω κάτω, που πραγματικά προμηνύει ότι θα έχουμε πολλές ζημιές», είπε  ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Γιάννης Καντζούρης, για το σεισμό 5,2 Ρίχτερ που είχε επίκεντρο το Προκόπι της Εύβοιας, στη θέση Γερόρεμα.