Προσθέτεις σκόνη πρωτεΐνης ως συμπλήρωμα στη διατροφή σου για να παραμείνεις σε φόρμα; Δεν είσαι ο μόνος. Από τότε που οι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους, η αγορά έχει δει μια σημαντική αύξηση στις πωλήσεις των σκονών πρωτεΐνης. Πηγαίνεις στο γυμναστήριο και το πρώτο πράγμα που σου προτείνει ο γυμναστής είναι να προσθέσετε μια καλή σκόνη πρωτεΐνης στη διατροφή σου. Ενώ μπορεί να είναι καλή για την μυϊκή σου ανάπτυξη, μπορεί να επιβαρύνουν την τσέπη σου. Τι θα έλεγες αν σου λέγαμε ότι μπορείς να φτιάξεις μια σκόνη πρωτεΐνης στο σπίτι;

Υπάρχουν πολλές τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη εκεί έξω και δεν χρειάζεται πάντα να παίρνεις συμπλήρωμα για να καλύψεις τις ανάγκες σου. Ακόμη και αν θέλεις να καλύψεις τις ημερήσιες απαιτήσεις σου ή χρειάζεσαι περισσότερη πρωτεΐνη για την αποκατάσταση των μυών, μπορείς να φτιάξετε σκόνη πρωτεΐνης στο σπίτι.

Τα συμπληρώματα πρωτεϊνών σε σκόνη μπορεί να είναι επικίνδυνα

Για τους μη μυημένους, η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο μικροθρεπτικό συστατικό που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη, την επισκευή και τη συντήρηση των ιστών στο σώμα. Η σκόνη πρωτεΐνης είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που παρασκευάζεται από διάφορες πηγές πρωτεΐνης, όπως το νερό του γάλακτος, η καζεΐνη, οι φυτικές πηγές όπως η σόγια, ο αρακάς, το ρύζι ή η κάνναβη και άλλα τέτοια τρόφιμα. Χρησιμοποιείται γενικά από άτομα που επιθυμούν να προσθέσουν περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή τους. Γενικά, συνιστάται στους ανθρώπους να λαμβάνουν ένα έως δύο μεζούρες ή και περισσότερο από τη σκόνη πρωτεΐνης, ανάλογα με τις απαιτήσεις τους.

Πώς να προετοιμάσετε τη σκόνη πρωτεΐνης στο σπίτι

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • Αμύγδαλα
  • Μισό φλιτζάνι κολοκυθόσποροι ή ηλιόσποροι
  • 1/2 φλιτζάνι ξηρά όσπρια όπως φακές,
  • Μισό φλιτζάνι ξηρά κομμάτια καρύδας
  • 1/4 φλιτζανιού σπόρους chia ή λιναρόσπορο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • Κανέλα κατά βούληση
  • Γλυκαντικό (μέλι ή σιρόπι σφενδάμου) ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 175°C. Βάλε τη βρώμη, τους σπόρους και τα ξηρά όσπρια σε ένα ταψί. Φρυγάνισε τα στο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα και να αρωματιστούν. Δεν πρέπει να καούν και να γίνουν πολύ καφέ.
  2. Άσε το μείγμα να κρυώσει και βάλε το όλο στο μπλέντερ μαζί με τις αποξηραμένες νιφάδες καρύδας, τους σπόρους.
  3. Μην αφήνεις μεγάλα κομμάτια και αν χρειαστεί, σούρωσε το μείγμα. Και η σπιτική σας σκόνη πρωτεΐνης είναι έτοιμη.
  4. Μετέφερα την σε ένα αεροστεγές δοχείο και αποθήκευσε την σε δροσερό και ξηρό μέρος.
    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη σπιτική σκόνη πρωτεΐνης σε smoothies, shakes, γιαούρτι, πλιγούρι βρώμης ή ακόμα και σε συνταγές που απαιτούν σκόνη πρωτεΐνης. Πρέπει να θυμάσαι ότι η υφή ή η γεύση αυτής της σπιτικής σκόνης μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από το προϊόν που διατίθεται στην αγορά.