Υλικά
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- Μια πρέζα αλάτι
- 2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν, ψιλοκομμένα μήλα και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ. Ρίχνουμε τα μήλα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Σε ταψάκι για κεκάκια βάζουμε χάρτινες θήκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr