Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 αβγό
  • 3 κ. σ. βουτυρόγαλα
  • 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 4 μήλα
  • 2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη, για επικάλυψη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Βήμα 2
Προσθέστε το αβγό και το βουτυρόγαλα και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Ρίξτε σταδιακά και το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Βήμα 4
Αφαιρέστε τον πυρήνα του μήλου και κόψτε σε ροδέλες. Κάθε μήλο πρέπει να σας δώσει περίπου 3 ροδέλες.
Βήμα 5
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει.
Βήμα 6
Βουτήξτε κάθε μήλο στο μείγμα με το αλεύρι μέχρι να καλυφθεί από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε προσεκτικά στο τηγάνι.
Βήμα 7
Τηγανίστε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια απόχρωση.
Βήμα 8
Στραγγίστε το λάδι σε χαρτί, πριν γαρνίρετε με την ζάχαρη.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.