Υλικά

  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Μία παχιά λωρίδα φλούδας λεμονιού
  • Χυμό από 2- 3 λεμόνια
  • 2 κ. σ. βότκα (προαιρετικά)
  • Ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε 250 ml νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα αρχίσει να βράζει.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε για 3 λεπτά, απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 3
Πετάξτε τη φλούδα λεμονιού και μετρήστε 100 ml χυμό λεμονιού.
Βήμα 4
Προσθέστε το χυμό στο μείγμα της ζάχαρης μαζί με τη βότκα, αν τελικά την χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 5
Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 1 ώρα και 30 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε με ένα σύρμα για να σπάσει και να ενσωματώσει τους κρυστάλλους πάγου το μείγμα μέσα του.
Βήμα 6
Βάλτε και πάλι στην κατάψυξη για 4 ακόμη ώρες, ανακατεύοντας το μείγμα ανά ώρα.
Βήμα 7
Σερβίρετε τις μπάλες σορμπέ με ξύσμα λεμονιού και φρέσκο βασιλικό.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.