Υλικά

  • 900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. σ. μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 35 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου στο μείγμα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνειά τους.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί σε λαδόκολλα και ψήστε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 5
Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά.
Βήμα 6
Όσο ψήνετε το κοτόπουλο ανακατέψτε σε ένα μπολ το λάδι με την παρμεζάνα, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Βήμα 7
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο γαρνίρετε με το μείγμα της παρμεζάνας αμέσως και απολαύστε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.