Υλικά

  • 700 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών
  • 2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. μαϊντανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 130 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και σκουπίστε τες με ένα χαρτί.
  3. Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε να πάνε παντού.
  4. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάλτε πάνω τις φτερούγες, χωρίς να ακουμπάει η μία στην άλλη.
  5. Ψήστε για 35 λεπτά, αυξήστε την θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και ψήστε για επιπλέον 45 λεπτά.
  6. Για την σος: Λιώστε το βούτυρο σε ένα ζεστό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.
  7. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  8. Προσθέστε στο τηγάνι τον φρεσκοκομμένο μαϊντανό και τις φτερούγες κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά.