Υλικά

  • 700 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών
  • 2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. μαϊντανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 130 βαθμούς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και σκουπίστε τες με ένα χαρτί.
Βήμα 3
Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε να πάνε παντού.
Βήμα 4
Τοποθετήστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάλτε πάνω τις φτερούγες, χωρίς να ακουμπάει η μία στην άλλη.
Βήμα 5
Ψήστε για 35 λεπτά, αυξήστε την θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και ψήστε για επιπλέον 45 λεπτά.
Βήμα 6
Για την σος: Λιώστε το βούτυρο σε ένα ζεστό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 7
Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 8
Προσθέστε στο τηγάνι τον φρεσκοκομμένο μαϊντανό και τις φτερούγες κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά.
TAGS