Υλικά

  • 4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 2 κ. γλ. κορν φλάουρ
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη κανέλα

Εκτέλεση

  1. Βράστε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι.
  2. Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το γάλα (κρατήστε μισό φλυτζάνι στην άκρη) και προσθέστε τη ζάχαρη να λιώσει.
  3. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο και έχει πιει όλο το νερό, προσθέτετε το μείγμα με το γάλα.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 10- 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  5. Στο γάλα που κρατήσατε στην άκρη διαλύστε το κορν φλάουρ και τη βανίλια, ανακατέψτε και ρίξτε το μείγμα στο ρύζι.
  6. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα σας.
  7. Σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια και γαρνίρετε με κανέλα.