Είναι γεγονός ότι πολλοί βασίζονται στους έτοιμους ζωμούς για να κάνουν τις σούπες τους νοστιμότερες.

Μόνο που εδώ εγκυμονεί ένας κίνδυνος: ένας κακής ποιότητας κύβος θα αποδώσει και κακής ποιότητας σούπα.

Γι’ αυτό και οι επαγγελματίες δεν μεταχειρίζονται τέτοια βοηθήματα στις σούπες τους. Τις κάνουν μόνο με νερό. Γιατί ο ζωμός καπελώνει συνήθως τα συστατικά, πνίγοντας αρώματα και γεύσεις.

Για να λάμψει λοιπόν μια σούπα, τη φτιάχνουμε με νερό και μια καλή δόση από αλάτι.

Αν ψάχνουμε πάντως την απόλυτη γεύση, βότανα και μπαχαρικά είναι αυτά που την ανεβάζουν επίπεδο.

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μια χούφτα φρέσκα βότανα, λίγη τριμμένη παρμεζάνα, τραγανά κρουτόν και τέτοια πράγματα χαρίζουν γευστική πολυπλοκότητα στη σούπα, βελτιώνοντας ακόμα και την υφή της.

Κι εδώ αυστηροί κανόνες δεν υπάρχουν, προσθέτουμε ό,τι αγαπάμε. Λίγο μπαλσάμικο στις φακές, φρεσκοτριμμένο λεμόνι στη φασολάδα, ακόμα και μια κουταλιά γιαούρτι ή πέστο στις βελουτέ, χαρίζουν μπόλικους πόντους στην τελική γεύση…

TAGS