Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού και 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 1/2 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • Ανάλατο βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε το 1 φλυτζάνι τσαγιού και την μία κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό κολοκύθας και αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ χτυπήστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το υπόλοιπο μπαχαρικό κολοκύθας.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το βουτυρόγαλα με τον πουρέ κολοκύθας, το αβγό, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου.
  4. Προσθέστε το μείγμα των υγρών υλικών σε εκείνο των στέρεων.
  5. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βουτυρώστε ελαφρώς.
  6. Με ένα κουτάλι πάρτε χυλό από το μείγμα σας και δημιουργήστε την τηγανήτα, ψήνοντας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
  7. Σερβίρετε με το σιρόπι σφενδάμου και ένα κομμάτι βούτυρο.