Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 6 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, προσθέτετε το αλάτι και τρίβετε το βούτυρο. Ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτοντας σταδιακά νερό.
  2. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  3. Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ. και αλείφετε με βούτυρο. Απλώνετε την ζύμη για την τάρτα κολλώντας τη στα τοιχώματα του σκεύους.
  4. Πάρτε μια μεμβράνη και τοποθετείστε την πάνω στη ζύμη βάζοντας πάνω της λίγα φασόλια για να μην φουσκώσει. Ψήνετε για 35 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.