Υλικά

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 ζωμός κότας
  • ½ λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • ½ φλ. αμυγδαλόψιχα
  • ½ φλ. πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 1 κ. σ. κύμινο σε σκόνη
  • ½ κ.γλ. νιφάδες τσίλι
  • 2 κ. σ. φρέσκος κολίανδρος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε αρχικά τα μπουτάκια κοτόπουλου με τον μαϊντανό, το σκόρδο το μισό βούτυρο και τον χυμό λεμονιού.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  3. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί. Βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη.
  4. Ρίχνετε στο τηγάνι το κοτόπουλο και ψήνετε για 5΄-7΄, μέχρι να ροδίσει.
  5. Προσθέτετε τον ζωμό κότας, τις φέτες λεμονιού, τα αμύγδαλα, τις ελιές, το κύμινο, το τσίλι και 4 φλ. νερό.
  6. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε για 20΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
  7. Σερβίρετε με κους-κους και φρέσκο κόλιανδρο.