Υλικά

  • 1 φλ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 κύβο ζωμού λαχανικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. άσπρο κρασί
  • 2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Διαλύετε το ζωμό σε 2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε 2 κουταλιές βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτετε την κολοκύθα και σοτάρετε.
  4. Μετά, βάζετε το φασκόμηλο, λίγο αλάτι και πιπέρι, το ρύζι και ανακατεύετε.
  5. Ακολούθως, ρίχνετε λίγο – λίγο το ζωμό ανακατεύοντας κάθε φορά για να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και μετά να προσθέσετε επιπλέον.
  6. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να έχει κολλώδη υφή.
  7. Τελειώνετε τη συνταγή προσθέτοντας μέσα στο ριζότο 1 κουταλιά βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα.