Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 800 γρ. αχιβάδες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2/3 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 4 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια για λίγα λεπτά και τα αποσύρετε από τη φωτιά λίγο πριν γίνουν al dente.
Βήμα 2
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το μισό ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό μέχρι να ξανθύνει ελαφρά.
Βήμα 3
Ρίχνετε τις αχιβάδες και μετά το κρασί, σκεπάζετε με ένα καπάκι και μαγειρεύετε μέχρι να ανοίξουν όλες (όποια δεν έχει ανοίξει την πετάτε).
Βήμα 4
Προσθέτετε το σπαγγέτι, 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου έβρασε το σπαγγέτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βήμα 5
Προσθέτετε σιγά σιγά ζεστό νερό (από αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια) και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει al dente, και οι χυμοί από τα όστρακα με το ελαιόλαδο και το άμυλο από τα ζυμαρικά να δημιουργήσουν μια πηχτή σάλτσα.
Βήμα 6
Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
TAGS