Υλικά

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 2 κ. σ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για 8-10 ώρες σε κρύο νερό με 1 κ. σ. σόδα μαγειρικής.
  2. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη σόδα και τα τυλίγουμε σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
  3. Τα τρίβουμε με δύναμη επάνω σε πάγκο, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.
  4. Στη συνέχεια, βάζουμε τα ρεβίθια σε τρυπητό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά σε κρύο τρεχούμενο νερό.
  5. Ρίχνουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με ανάλογο κρύο νερό, τον κύβο λαχανικών, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Βράζουμε τη σούπα για 1 ώρα και 10΄, μέχρι να χυλώσει. Ξαφρίζουμε ανά διαστήματα, εάν είναι απαραίτητο.
  7. Μπορούμε να σερβίρουμε τη σούπα γαρνίροντάς τη με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό.