Υλικά

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Αρχικά κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια, την βάζετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
  2. Αποσύρετε το μπολ με τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια.
  3. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  4. Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει σε μαλακή σαντιγί που να κρατά το σχήμα της.
  5. Την αδειάζετε στο κρύο μπολ με τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και την ενσωματώνετε μέσα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  6. Το βάζετε σε ένα μεγάλο πλαστικό κουτί με καπάκι (χωρητικότητας 2 λίτρων περίπου) και το κρατάτε στην κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να πήξει.