Υλικά

  • 1½ κιλό ψίχα καρπουζιού (ζυγισμένη χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • χυμός από ½ λάιμ κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με το νερό και βράζετε για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός).
  2. Προσθέτετε το χυμό λάιμ και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  3. Βάζετε λίγο λίγο το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και πολτοποιείτε καλά. Ρίχνετε τον πολτό σε ένα μπολ. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσετε με όλο το καρπούζι.
  4. Ρίχνετε στο μπολ με τον πολτό του καρπουζιού, το κρύο σιρόπι και το σιρόπι τριαντάφυλλο και ανακατεύετε πολύ καλά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζετε την γρανίτα στο ψυγείο. Μετά από 1½  ώρα βγάζετε τη γρανίτα από το ψυγείο και με ένα πιρούνι «ξύνετε» για να γίνει το μίγμα «ψιχουλιαστό».
  6. Ξαναβάζετε τη γρανίτα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
  7. Σερβίρετε σε μπολ ή χωνάκι με μια φέτα λάιμ και δυόσμο, ενώ αν θέλετε ραντίζετε με λίγο έξτρα σιρόπι τριαντάφυλλο.