Υλικά

  • 1 φλ. γάλα χλιαρό
  • 2 κουταλιές ξηρή µαγιά
  • 5 ½ φλ. αλεύρι
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. βούτυρο λιωµένο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τη µαγιά σε ένα µπολ και ρίχνετε το γάλα.
  2. Ανακατεύετε µε ένα σύρµα να διαλυθεί η µαγιά και την αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Σ’ ένα µπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε.
  3. Βάζετε στον κάδο του µίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη. Χτυπάτε µε το σύρµα του µίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει το µίγµα. Στη συνέχεια, βάζετε το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα.
  4. Ακολούθως, προσθέτετε το 1/3 από το µίγµα του αλευριού και όταν ενσωµατωθεί ρίχνετε το ½ µίγµα της µαγιάς.
  5. Προσθέτετε ακόμα λίγο αλεύρι και την υπόλοιπη µαγιά. Ζυµώνετε και τελειώνετε µε το υπόλοιπο αλεύρι.
  6. Σταµατάτε το µίξερ, βάζετε τη ζύµη στον πάγκο εργασίας σας και ζυµώνετε µε τα χέρια ακόµα λίγο.
  7. Τη βάζετε σε ένα µπολ, τη σκεπάζετε και την κρατάτε στην άκρη µέχρι να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
  8. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και ντύνετε τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού µε διάµετρο 26 εκ. (ή 2 µικρότερα) µε αντικολλητική λαδόκολλα.
  9. Φτιάχνετε τη γέµιση. Σε ένα µπολ αναµιγνύετε τη µαύρη ζάχαρη, την κανέλα και τη γαρίφαλο.
  10. Ανοίγετε τη ζύµη σε ένα µεγάλο λεπτό ορθογώνιο φύλλο µε διαστάσεις 45Χ55 εκ. περίπου. Αλείφετε καλά την επιφάνεια µε το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε µε το µίγµα ζάχαρης – κανέλας.
  11. Τυλίγετε τη ζύµη από την πλατιά πλευρά σε ρολό και την κόβετε σε ροδέλες 4 εκ. Τις τοποθετείτε στο ταψί, αφήνοντας 2-3εκ. περιθώριο µεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
  12. Σκεπάζετε το ταψί µε µια πετσέτα και αφήνετε τα cinnamon rolls να φουσκώσουν για 1 ώρα. Στη συνέχεια, τα ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 20 λεπτά µέχρι να ροδίσουν.
  13. Στο µεταξύ, ετοιµάζετε το γλάσο. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα µπολ και ρίχνετε κουταλιά – κουταλιά το ζεστό νερό ανακατεύοντας µέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  14. Βγάζετε τα ρολάκια κανέλας από το φούρνο και τα περιλούζετε µε το γλάσο. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα µεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.