Υλικά

  • 6 ώριμα ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 125 ml γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 6 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
  • 2 κρόκοι αυγών επιπλέον
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 150 γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με άνω και κάτω αντίσταση. Χωρίζετε τους κρόκους των 6 αυγών από τα ασπράδια.
  2. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τους κρόκους με το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Κοσκινίζετε και προσθέτετε λίγο – λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε προσεκτικά με μία τρυπητή κουτάλα.
  4. Χτυπάτε επίσης τα ασπράδια και τα προσθέτετε.
  5. Ρίχνετε τη ζύμη σε μία φόρμα, στην οποία έχετε προηγουμένως στρώσει αντικολλητικό χαρτί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  6. Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Αναμιγνύετε τους υπόλοιπους 2 κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, τη ζάχαρη και το γάλα σε μπεν μαρί μέχρι να δημιουργηθεί σφιχτή κρέμα.
  7. Διαλύετε στην κρέμα τη ζελατίνα. Αφήνετε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  8. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος. Αναμιγνύετε το ανθότυρο με τη σφιχτή κρέμα και προσθέτετε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος.
  9. Απλώνετε την κρέμα στην αφράτη ζύμη και γαρνίρετε με τα ακτινίδια κομμένα σε φέτες. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι της επιλογής σας και σερβίρετε.