Υλικά

  • 900 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα σε φέτες
  • 200 γραμμάρια χυμός πορτοκάλι
  • 80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 4 πατάτες σε κύβους
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο τα καρότα και τις πατάτες.
  2. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
  3. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 45 λεπτά.
  4. Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και τη χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος.
  5. Την ξαναζεσταίνουμε και σερβίρουμε.