Υλικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 4
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε μέσα σε ρηχή γάστρα.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και απλώνουμε τη σάλτσα στο κρέας, ώστε να το καλύψει.
Βήμα 3
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αρκετό νερό για να σκεπάσει το κρέας.
Βήμα 4
Σκορπάμε τα κομματάκια σκόρδου γύρω από το κρέας, σκεπάζουμε τη γάστρα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
Βήμα 5
Τέλος, για 5 λεπτά γυρνάμε το φούρνο στο γκρίλ για να ροδίσει περισσότερο το κρέας.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.