Υλικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 4
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε μέσα σε ρηχή γάστρα.
  2. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και απλώνουμε τη σάλτσα στο κρέας, ώστε να το καλύψει.
  3. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αρκετό νερό για να σκεπάσει το κρέας.
  4. Σκορπάμε τα κομματάκια σκόρδου γύρω από το κρέας, σκεπάζουμε τη γάστρα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
  5. Τέλος, για 5 λεπτά γυρνάμε το φούρνο στο γκρίλ για να ροδίσει περισσότερο το κρέας.