Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κιλό φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να βράζει.
  2. Προσθέστε τις φράουλες, κατεβάζετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες, για περίπου 10 λεπτά.
  3. Κατεβάζετε από τη φωτιά.
  4. Βάζετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και αφήνετε να κρυώσει για περίπου 45 λεπτά.
  5. Σουρώστε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, πάνω από ένα μπολ.
  6. Καλύψτε το σιρόπι και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.