Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια
 - 3 μεγάλα κρεμμύδια
 - 1 πράσο
 - ½ κρασοπότηρο λιαστή ντομάτα
 - 1 πιπερίτσα καυτερή
 - ελαιόλαδο
 - ½ λευκό ξηρό κρασί
 - ½ ποτήρι νερό
 - ρίγανη
 - αλάτι, πιπέρι, κύμινο
 
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
 - Κόβουμε τα κρεμμύδια και το πράσο σε ροδέλες, τα σοτάρουμε και μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε.
 - Μετά από λίγο ρίχνουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και σβήνουμε με το κρασί.
 - Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.
 - Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο με πατάτες τηγανητές.