Ας απλοποιήσουμε αυτή την πασίγνωστη παραδοσιακή ιταλική συνταγή και ας τη μετατρέψουμε σε ένα υγιεινό σνακ, αντικαθιστώντας ορισμένα υλικά με αγνά προϊόντα που υπάρχουν ήδη στο ντουλάπι μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σφηνάκι espresso με ντεκαφεϊνέ καφέ ή ακόμη και με χυμό φρούτου, ώστε να μπορούν να το απολαύσουν και οι μικροί μας φίλοι.
Υλικά (12-15 τεμάχια)
- 200 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ, χωρίς ζάχαρη
- 200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 σφηνάκι εσπρέσο ή χυμό φρούτου
- κακάο για το πασπάλισμα
Για το συνοδευτικό γιαούρτι
- 150 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε μπλέντερ αλέθουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Βήμα 2: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα τρουφάκια, εκτός από το κακάο.
- Βήμα 3: Πλάθουμε με τα χέρια μας 12-15 τρουφάκια, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε, και τα περνάμε από το κακάο.
- Βήμα 4: Σε άλλο μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και το χρησιμοποιούμε ως συνοδευτικό για τα τρουφάκια.
Διατροφική αξία ανά τρουφάκι
- Ενέργεια: 34 kcal
- Υδατάνθρακες: 12,3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 6,2 γρ.
- Λιπαρά: 6,4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,8 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI