Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών εκφράζοντας τον προβληματισμό και αγωνία των μελών της για την μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών κάποιων ταμείων αλλά και για την παύση πληρωμών κάποιων άλλων.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, η Ένωση εκφράζει την έντονη ανησυχία, προβληματισμό και αγωνία των μελών για την υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών κάποιων ταμείων αλλά και για την παύση πληρωμών κάποιων άλλων.

«Γνωρίζουμε και κατανοούμε όλοι μας την οικονομικά δύσκολη κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας. Όμως τα λειτουργικά έξοδα των κλινικών μας, οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις, οι πληρωμές προς τους προμηθευτές μας και προς τις τράπεζες, η κάλυψη των επιταγών μας τρέχουν καθημερινά και τις καλύπτουμε εξαντλώντας τις δυνατότητες δανεισμού μας από το τραπεζικό σύστημα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μας οφείλονται νοσήλια για νοσηλεία ασφαλισμένων σας από:

1. ΙΚΑ εκκαθαρίσεις λογαριασμών από Φεβρουάριο του 2008 στην Αθήνα και Θες/νικη και
Πληρωμές Διαγνωστικών Εξετάσεων από Ιανουάριο του 2010

2. ΟΓΑ προκαταβολές από Απρίλιο 2010 και εκκαθαρίσεις λογαριασμών από Ιούλιο 2007!!! στην Αθήνα και Θες/νικη

3. ΟΠΑΔ εξοφλήσεις λογαριασμών από Οκτώβριο 2009

4. ΟΑΕΕ νοσηλείες από Μάρτιο 2009

5. ΤΑΥΤΕΚΩ α. ΔΕΗ από Ιούλιο 2009, β. ΟΤΕ από Ιανουάριο 2008 !!! , γ.Τράπεζες Πίστεως από Μάρτιο 2009, δ. Εμπορική Τράπεζα από Σεπτέμβριο 2009

6. ΕΤΑΑ α. ΤΣΜΕΔΕ από Μάρτιο 2009, β. ΤΣΑΥ από Φεβρουάριο 2009, γ. ΤΥΔΕ από Μάρτιο 2009».

Όπως τονίζουν, «συζητούμε από το καλοκαίρι του 2010 μαζί σας και λαμβάνουμε μόνο υποσχέσεις για πληρωμές, χωρίς να τις υλοποιείτε, επικαλούμενοι είτε ελλείψεις προσωπικού ( ΙΚΑ εκκαθαρίσεις και Διαγνωστικές εξετάσεις, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ ) είτε έλλειψη πιστώσεων (ΟΠΑΔ) είτε πλήρη διάλυση και στοιβαγμένα τσουβάλια με ανέλεγκτους λογαριασμούς από τις αρχές του 2008 καθώς και άρνηση για συνάντηση από το ΤΕΑΥΤΕΚΩ.

Ζητάμε την άμεση πληρωμή των οφειλομένων νοσηλίων ΣΗΜΕΡΑ , διότι αύριο θα είναι αργά για την επιβίωση των περισσότερων κλινικών και την διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας, όσα προγράμματα στήριξης και αν εξαγγείλετε.

Αντιμετωπίζουμε ΟΛΟΙ μας άμεσο οικονομικό πρόβλημα που οφείλεται στην μη πληρωμή των υποχρεώσεων σας ενώ εμείς είμαστε συνεπείς μέχρι σήμερα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο