«Θα φέρουμε νόμο για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» επανέλαβε ο Στρατούλης, υπογραμμίζοντας ότι και τώρα είναι παγωμένη.

Στόχος της κατάργησης της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και των τρίμηνων αναθεωρήσεων είναι η αποφυγή μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης, «ο νόμος αναμένεται να έρθει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, εφόσον είναι ανοιχτή η Βουλή, αλλιώς θα έρθει αμέσως μετά το Πάσχα».

Το θέμα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος έχει τεθεί στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και αποτελεί κόκκινη γραμμή πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κόστος καθώς στη λίστα μεταρρυθμίσεων έχουν προβλεφθεί έσοδα από την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

«Ασφαλιστικά και εργασιακά είναι κόκκινη γραμμή και δεν υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί υποχώρηση σε αυτό. Το έχει ξεκαθαρίσει και ο πρωθυπουργός πολλές φορές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε ότι έχουν ήδη γίνει ρυθμίσεις 400 εκατομμυρίων σε 4 ημέρες. «Εισπράξαμε 15 εκατ. ευρώ από τη ρύθμιση σε 100 δόσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία μέσα σε 4 μόλις ημέρες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Θα σεβαστούμε τα θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα» τόνισε ο κ. Στρατούλης αναφορικά με τις πρόωρες συντάξεις και τις αιτιάσεις των δανειστών στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ακραίες περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης θα αντιμετωπιστούν».

Αναφερόμενος στην επαναφορά της 13ης σύνταξης τα Χριστούγεννα, ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι το κόστος του μέτρου ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ και θα αφορά όσους λαμβάνουν συνταξιοδοτικές αποδοχές κάτω των 700 ευρώ το μήνα.