Κόντρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και του προέδρου του Eurogroup ξέσπασε στις… καθυστερήσεις της κοινής συνέντευξης Τύπου των δυο ανδρών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Ντάισλεμπλούμ αν θα δοθεί νέα παράταση στην Ελλάδα και αν υπάρχει πιθανότητα… ανακούφισης από το βάρος τους χρέους.

Ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε με έμφαση πως αφενός το πρόγραμμα έχει ήδη πάρει παράταση και πως θα εξεταστεί στο μέλλον τι άλλο μπορεί να γίνει και αφετέρου πως για το ελληνικό χρέος υπάρχει ήδη διάσκεψη και ονομάζεται «eurogroup».

Σε εκείνο το σημείο και ενώ αρκετοί θεώρησαν πως η συνέντευξη έληξε καθώς η ερώτηση στον κ. Ντάισελμπλουμ ήταν η τελευταία ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε το λόγο και έριξε την «βόμβα».

Ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα έχει διάθεση και ήδη συνεργάζεται με «όλα τα θεσμοθετημένα διεθνή όργανα όπως η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, η Κομισιόν αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Αλλά ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. «Η κυβέρνησή μας θα κινηθεί με γνώμονα τη μέγιστη συνεργασιμότητα αλλά όχι με μια λογική εφαρμογής ενός προγράμματος που εμείς θεωρούμε ότι είναι αντιευρωπαϊκή. Με μια τέτοια σαθρά δοδημένη επιτροπή, εμείς δεν πρόκειται να συνεργαστούμε».

Ο… εμβρόντητος επικεφαλής του Eurogroup παρέμεινε καθιστός προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετάφραση, έκανε έναν μορφασμό έκπληξης και όταν ρωτήθηκε εάν θέλει να απαντήσει κάτι και τότε εκείνος απλά σηκώθηκε και αποχώρησε από την αίθουσα του υπουργείου Οικονομικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις
Η ώρα της αποχώρησης του προέδρου του Eurogroup από το υπουργείο Οικονομικών. Ίσως είναι η αποτύπωση της στιγμής. Ίσως και όχι. Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το newsbeast.gr, πάντως, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι τουλάχιστον προβληματισμένος από την κόντρα με τον κ. Βαρουφάκη.