Βαθιά ύφεση για την ισπανική οικονομία – Βουτιά 18,5% του ΑΕΠ το Β’ τρίμηνο

Η συρρίκνωση ήταν χειρότερη και από το 16,6% που ανέμεναν οι αναλυτές


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:30
31/07/2020
Βαθιά ύφεση για την ισπανική οικονομία - Βουτιά 18,5% του ΑΕΠ το Β' τρίμηνο
2
loading

Ιστορική βουτιά στο ΑΕΠ της το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα κατέγραψε η Ισπανία, με την πτώση κατά 18,5% να εξανεμίζει όλη την ανάκαμψη των τελευταίων έξι ετών που σημειώθηκε ύστερα από την χρηματοπιστωτική κρίση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία.

Η συρρίκνωση της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, την οποία προκάλεσε ένα από τα αυστηρότερα lockdown στην Ευρώπη, ήταν χειρότερη από το 16,6% που ανέμεναν οι αναλυτές, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ. Το πρώτο τρίμηνο σημειώθηκε πτώση 5,2%, οδηγώντας την Ισπανία στη βαθύτερη ύφεση που έχει καταγράψει ποτέ.

Οι ιδιωτικές δαπάνες αποτέλεσαν το μεγαλύτερο βαρίδι για την ανάπτυξη, μαζί με τις επενδύσεις και τη μείωση των εξαγωγών.

Η κυβέρνηση έχει προβλέψει συρρίκνωση 9,2% το 2020, ξεπερνώντας τη μείωση του ΑΕΠ κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2013, και έχει πει ότι αναμένει ανάπτυξη 6,8% το 2021.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar συριζοτρωκτικα εχει και κει

    ελιτ...καπιταλες....χλιδα.......αλλα πουλανε δικαιωματα και επανασταση........................συριζοσπιτακια........βιλακια.....κοτερακια...........εκατομμυριακια

  2. avatar τι λενε τα συριζανελια….

    για την ισπανια των ποδεμος????για τους φιλοτουρκους συντροφους????με βιλαρες????????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει