Στήριξη στην Ελλάδα και μετά το 2013, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να έχει πρόσβαση στις αγορές, θα παράσχουν Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο επικαλείται πηγή που παρακολούθησε την ενημέρωση των διεθνών επενδυτών από τον Υπουργό Οικονομικών και τους εκπροσώπους της Τρόικας την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη.

«Στην περίπτωση που η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τη μείωση του ελλείμματος και την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά δεν μπορέσει να πείσει τις αγορές δεν θα την εγκαταλείψουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της Τρόικας σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν έγινε αναφορά σε επέκταση του προγράμματος ή στη σύναψη νέου προγράμματος στήριξης, καθώς οι εκπρόσωποι της Τρόικας δήλωσαν πως πιστεύουν ότι «η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του Προγράμματος και οι αγορές θα πεισθούν», ενώ πρόσθεσαν ότι σε περίπτωση που δεν πεισθούν οι αγορές «θα δούμε ποια θα είναι η κατάλληλη λύση».