Λίστα με επιπλέον μέτρα φέρονται να επεξεργάζονται υπουργοί και εκπρόσωποι των θεσμών κατά τη διάρκεια του διαλείμματος του Eurogroup, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές από τη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα, το ΚΠΕ κάνει λόγο για πληροφορίες για πολύ σκληρή στάση από τη φινλανδική πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία τηρεί αρκετά σκληρή στάση, καθώς όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση της χώρας του βορρά, είναι έτοιμη να πει «όχι» στην Ελλάδα.

Η ανταποκρίτρια του δημόσιου καναλιού Yle, μεταδίδει ότι η φινλανδική αντιπροσωπεία ακολουθεί ιδιαίτερα σκληρή στάση, ακόμα πιο σκληρή σε σχέση με την Γερμανία. Ίσως θα μπορούσε να είναι και η χώρα που θα μπλοκάρει εν τέλει τη συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση της χώρας απειλείται με κατάρρευση και φαίνεται πως έχει ζητηθεί να αποχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ, καθώς ο κυβερνητικός εταίρος της φιλανδικής κυβέρνησης απειλεί με αποχώρηση λόγω του ελληνικού ζητήματος.

Ο κ. Στουμπ λέει πως δεν έχει εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση και απειλεί με αποχώρηση χωρίς να υπογράψει τη κοινή ανακοίνωση.