Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες απηύθυνε από τη Βασιλεία της Ελβετίας ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλόντ Τρισέ, τονίζοντας τη σημασία μιας «υγιούς δημοσιονομικής πολιτικής», υπό το φως της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους στην ευρωζώνη αλλά και της διαδικασίας ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Μιλώντας ως εκπρόσωπος της διμηνιαίας συνάντησης που πραγματοποιούν κεντρικοί τραπεζίτες στην έδρα της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), ο κ. Τρισέ επεσήμανε ότι «είναι πολύ σημαντική» η ύπαρξη «δημοσιονομικής υγείας» τονίζοντας ότι «η ορθή δημοσιονομική πολιτική είναι πολύ σημαντική για να ενισχυθεί η υγεία της παγκόσμιας οικονομίας».

«Το μήνυμα προς όλες τις οικονομίες είναι να έχουν μια υγιή δημοσιονομική πολιτική», είπε.

Νέες ανησυχίες σχετικά με το δημόσιο χρέος των χωρών μελών της ευρωζώνης ήρθαν στην επιφάνεια με τη δημοσίευση τη Δευτέρα ενός άρθρου στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική και η γαλλική κυβέρνηση πιέζουν την Πορτογαλία να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης.

Την πληροφορία διέψευσε η πορτογαλική κυβέρνηση καθώς και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τον οποίο δεν πραγματοποιούνται συνομιλίες με την Πορτογαλία σχετικά με την ένταξη της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης.