Χωρίς χρήματα τις ημέρες των εορτών άφησαν το προσωπικό καθαρισμού των δημοσίων σχολείων οι ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.

Συγκεκριμένα, οι καθαρίστριες που απασχολούνται με συμβάσεις που τρέχουν η μία πίσω από την άλλη (χωρίς δώρα και επιδόματα) δεν έχουν πληρωθεί από τις σχολικές επιτροπές το τελευταίο τετράμηνο!

Η ενημέρωση που υπήρχε ήταν ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν εξοφληθεί τα δεδουλευμένα του 2010, καθώς και το ότι οι επί μηνών καθυστερήσεις θα λάμβαναν τέλος με την αλλαγή καθεστώτος πληρωμών και την ένταξή των συμβασιούχων καθαριστριών σε σχετικά κονδύλια του Ε.Ι.Ν. που θα κατέβαλλε μέσα στο Δεκέμβριο τις οφειλές του τρέχοντος και θα κατέβαλλε στο μέλλον κάθε μήνα τους μισθούς.

Όλα αυτά μένουν στις καλένδες προς ώρας και εν όψει Χριστουγέννων οι καθαρίστριες και οι οικογένειές τους καλούνται να φάνε… κουκουτσάλευρο και χαρτοπετσέτες, αφού οι 2-3 και 4-5 μισθοί μένουν στα συρτάρια του υπουργείου ή, του ΕΙΝ και δεν καταβλήθηκαν στο προσωπικό.

Μία απάντηση από το ΕΙΝ και από το υπουργείο Παιδείας θα δοθεί; Λεφτά δε δίνουν, τουλάχιστον δε φροντίζουν πριν πάνε στα σαλέ και τις χιονισμένες βουνοκορφές να δώσουν απαντήσεις στον κόσμο που αγωνιά πώς θα βρουν φαγητό να ζήσουν εν μέσω εορτών;

Οι εισαγγελικές αρχές αυτεπάγγελτα επενέβησαν χθες στην περίπτωση ραδιοφωνικού σταθμού που χρωστάει δώρο και μισθούς στους εργαζόμενούς τους, ο ίδιος εισαγγελέας άραγε θα δείξει την ίδια ευθιξία και αυτεπάγγελτα να επέμβει για την επ’ αυτοφώρω σύλληψη ή, τη δίωξη τέλος πάντων, των οικονομικών παραγόντων των υπηρεσιών που αφήνουν εκατοντάδες εργαζόμενους απλήρωτους από το Σεπτέμβριο και ως σήμερα;